Chris

“My name is Chris, my folks did the best they could” zingt de rotterdamse Chris Peeters met een knipoog in de titelsong van haar debuutalbum My Name Is Chris. Hiermee zet ze meteen de toon voor een cd vol met een beetje gekke, ontroerende liedjes, waar overal een glimlach in doorklinkt. Op haar album combineert ze luchtige swing met een spicy, stuwende pop sound. Haar voorliefde voor een eerlijke en intuïtieve benadering van muziek vertaalt ze bij het opnemen van haar plaat door het hele album live met de band vast te leggen.

My Name Is Chris bevat 13 liedjes met in ieder haar originele kijk op alledaagse dingen. Alle liedjes hebben een luchtigheid, vrolijkheid in zich; óók degene die pijn beschrijven. In You Let Me Down laat ze bijvoorbeeld horen dat melancholische pijn ook een hele mooie kant kan hebben. In Chris’ Blues stelt ze zich in feite aan je voor met haar motto ‘A Little Strange is Good’ (zie videoclip!), en haar liefde voor dansen komt goed naar voren in het swingende It’s Love. Stilistische iconen als Marlene Dietrich, Fred Astaire en Audrey Hepburn inspireerden haar tot het maken van Suit, een ode aan hun tijdloze stijl. De franse track La Valse des Lilas toont haar verbondenheid met deze taal – ze zat eerder al in een band waarin ze louter Franse nummers zong. Op deze manier komt ze in elk nummer weer met een stukje van zichzelf, wat het album tot een klein, intrigerend dagboekje maakt!
Chris groeide op met jazz. Zangeressen zoals Anita O’Day, Madeleine Peyroux, Billie Holiday en Blossom Dearie zijn haar voorbeelden. Afgestudeerd in de richting jazz zang aan het Rotterdams Conservatorium, vervolgt ze eigenzinnig haar weg als vocalist en songwriter. IJzersterke timing en loepzuivere melodieën zijn haar handelsmerk.
Voor deze cd, die op 13 september 2011 is gereleased, bundelde ze haar krachten met producer Dennis Kolen (Wyatt, Dennis Kolen, Stefan Schill) en mixer Huub Reijnders (Bløf, Giovanca, Valerius). Met subtiele, warme vertolkingen brengt ze het publiek in vervoering. Inmiddels heeft Chris zich ontpopt tot muzikant met een geheel eigen geluid en visie.
Chris Peeters zong op jazzfestivals in Costa Mesa (USA), Breda, Frankfurt (D), Wageningen, Eindhoven, Den Bosch, Praag (CZ) en North Sea Jazz Den Haag. 
Afgelopen jaar won ze de Japanse ‘Kobe Jazz Award’ en speelde op het ‘Kobe Jazz Street Festival’ in Japan.

“..een volstrekt natuurlijk gevoel voor ritme en timing (...) ze legt de woorden neer alsof het toefjes slagroom zijn”
JAZZISM

“Een superdebuut van iemand die zonder twijfel bij de top gaat horen (...) een stem om vanaf de eerste maten verliefd op te worden”
Elsevier

“..haar debuutalbum overtuigt (...) Eigenzinnig, een beetje vreemd, maar wel lekker”
BLVD MAN

'Te gekke eigenzinnige plaat. Songs, sound, lyrics alles klopt.
Onze favoriet; Suit. Keep up the good work!'
Bart & Llewy "Relax"

'Chris Peeters heeft met haar debuut een fantastisch album afgeleverd. De Nederlandse jazzbelofte voor de komende jaren!'
Dennis Kolen